Crestere usoara a numarului de vanzari in Arad

Față de lunile mai și iunie, anul curent, putem observa o creștere a numărului de imobile tranzacționate, semn că piața imobiliară arădeană începe să revină la normal. Astfel, dacă în luna mai numărul total de imobile tranzacționate (terenuri, case și apartamente) era 530, în următoarea lună numărul a crescut la 608, iar în luna iulie, statisticile ANCPI arată că în județul Arad s-au vândut 755 imobile.

Ce rămâne constant însă, în fiecare lună, este faptul că terenurile sunt în continuare cele mai vândute imobile în Arad. Și în luna iulie, din cele 755 imobile vândute în total, mai mult de jumătate au fost terenuri, 421 mai exact. Dintre acestea, 288 au fost extravilane și 133 intravilane, fără construcții.

Tot constante sunt și preferințele arădenilor pentru case, în detrimentul apartamentelor. Dacă în luna iulie s-au vândut în Arad 234 case și 100 apartamente, aproape aceeași diferență o întâlneam și în lunile precedente.  

“Iulie a fost luna cu cele multe vânzări din ultima perioada, dar acestea se situează în continuare sub nivelul de anul trecut. De exemplu,  în iulie 2019 s-au încheiat 1.379 vânzări în Arad. În privința prețurilor, conform portalului imobiliare.ro, vânzătorii solicită prețuri cu 9,6% mai mici în ultimul trimestru, față de primele trei luni ale anului. Totuși prețurile cerute rămân ridicate, cu până la 4,8% mai mari față de media din 2019. Piața imobiliară așteaptă începerea programului Noua Casă, program care ar putea impulsiona numărul de tranzacții imobiliare.”, Ionel Rășinar, director executiv Golden Real Estate.

Și la nivel național întâlnim o creștere a numărului de vânzări. Să luăm spre exemplu capitala noastră. În luna mai, se afla pe primul loc ca număr de tranzacții imobiliare, cu 5.266 imobile vândute. În luna iunie, numărul a sărit la 8.254 imobile, ca în luna iulie să ajungă la 9.017.