Culoarea anului 2019 inspirată din gastronomie

În fiecare an, aproape 20 de persoane care fac parte din echipa Institutului Pantone, o companie care dezvoltă sisteme de culoare pentru numeroase industrii, analizează influenţele culturale, condiţiile socio-economice şi tendinţele estetice, de la filme şi tehnologie, până la destinaţii de călătorii. Toate astea pentru a desemna culoarea anului.

Dacă în anul 2018 nuanţele de ultraviolet au făcut furori, în 2019 desemnată a fost culoarea corai, mai exact, nuanţa “Living Coral”, din paleta ”Cravings”, care exprimă optimismul, bucuria şi veselia. De asemenea, culoarea anului 2019 a fost descrisă ca un antidot: o nuanţă aprinsă, plină de energie, făcându-se aluzie la atacul tehnologiei digitale şi social media din viaţa de zi cu zi. Coralul viu este o culoare vibrantă și moale în același timp, care emană căldură și confort și îndeamnă la contactul interuman direct, într-o epocă în care tehnologia digitală și mass-media socială ne acaparează din toate părțile, fiind totodată o punte de legatură între real și virtual.

Perfectă pentru gurmanzi, paleta “Cravings” este inspirată din gastronomie și include nuanțe menite să trezească ușor apetitul și să te poftească la masă. Este formată din nuanțe care fac aluzie la diverse alimente, precum: roșu picant, verde crud, portocaliu dulce sau purpuriu plin.

În 2019 vor rămâne la putere și nuanțele clasice, nuanțe perfecte pentru a le tempera pe cele bogate, puternice. Nuanțele “Classico” precum albul, griul, negrul caviar sau cappuccino pot fi scose din anonimat în combinație cu cele din paleta “Cravings”.

Coralul viu, o culoare plină de viață, poate fi folosită și ca bază pentru zugrăvirea pereților. Este o culoare caldă și veselă totodată, potrivită atât pentru amenajarea spaților de zi, ca livingul sau bucătăria, dar și în amenajarea dormitoarelor, camerelor pentru copii sau a băilor. Coralul viu este culoarea ce funcționează ca accent cromatic atât sub forma unor piese de mobilier sau sub forma unor mici accesorii și decorațiuni.

Un fotoliu, o măsuță de cafea sau un perete în nuanțe precum roșu picant, portocaliu dulce sau purpuriu bogat vor fi punctul de atracție al camerei sau chiar al întregii locuințe. Decorurile realizate astfel sunt menite să trezească simțurile și să creeze în căminul dumneavoastră o atmosferă caldă, dar jucăușă.

Cum poți asorta culoarea anului 2019 în amenajerile interioare

Albul, nuanțele lăptoase sau nuanțele unturii împreună cu living coralul vor crea unele din cele mai frumoase și rafinate combinații cromatice. Pereții zugrăviți în nuanțe de alb și mobilierul în living coral vor fi de un efect vizual foarte plăcut. Sau vă puteți gândi la un mobilier de living ivoire sau unt, pus în evidență de pereții zugrăviți în culoarea anului 2019.

Nuanțele de coral viu se potrivesc de asemenea cu nuanțele de bleu, cu albastru, cu turcoaz sau diverse nuanțe de verde blând, ca verdele olive, creând o atmosferă deschisă și veselă. Living coralul folosit cu nuanțe de bej și cappucino, cu diverse griuri sau nuanțe de galben, vor crea contraste interesante în amenajările interioare unde s-a folosit mult negru.

O picătură din această culoare poate aduce la viață un spațiu anost, rece și plictisitor. O canapea în culoarea anului 2019, o pernă, un covor sau draperiile, chiar un fotoliu astfel colorat ar fi doar câteva variante de aducere a culorii anului în designul interior al locuinței dumneavoastră.