Idei pentru amenajarea a unui apartament mic

Dacă locuiești într-un apartament de bloc, probabil că încăperile mari nu se regăsesc pe lista lucrurilor de care te bucuri. Multe dintre apartamente au fost construite doar pe principiul utilității, fapt care face amenajarea interioară o adevărată provocare. Pentru crearea iluziei de spațiu mai mare, dar și pentru eficientizarea spațiului, îți propunem o serie de trucuri de un real ajutor.    

Profită cât mai mult de lumina naturală!   Dacă ai un apartament luminos ai deja un avantaj pe care probabil că nu l-ai conștientizat încă. O cameră bine luminată de o sursă de lumină naturală va părea mult mai mare decât una mai slab luminată. Renunță la draperiile din materiale opace sau în nuanțe mult prea închise și eliberează, pe cât posibil, zona din fața ferestrei de obiecte de mobilier sau obiecte de decor masive.  

Optează pentru culori deschise sau pastelate!   În ceea ce privește finisajele interioare, încăperile mici au nevoie de mai multă „deschidere”. Orientează-te spre culori deschise sau pastelate, atât când alegi gresia și faianța, cât și vopseaua lavabilă cu teflon, pe care o poți găsi în nuanțele potrivite pentru orice tip de încăpere de dimensiuni reduse.

 

Folosește oglinzi și finisaje din sticlă!  Oglinzile își găsesc locul nu doar în baie, ci și în dormitor, în sufragerie și chiar în bucătărie. Deoarece reflectă lumina și creează iluzia de spațiu mai mare, la fel de recomandate sunt și finisajele din sticlă (pereți, rafturi sau obiecte de decor).  

Alege piese de mobilier cât mai bine compartimentate!  Eficientizarea spațiului este cel puțin la fel de importantă ca aspectul general al încăperii. Înainte să achiziționezi un anumit corp de mobilier, analizează cu atenție inclusiv interiorul și modalitatea de compartimentare.

Utilizează inteligent înălțimea pereților!  Dacă vrei să investești și în înlocuirea mobilei de bucătărie, orientează-te spre dulapuri înalte care oferă mai mult spațiu de depozitare. Ordonarea alimentelor și ustensilelor din bucătărie și eliberarea, pe cât posibil, a zonei de lucru oferă un aspect mai aerisit întregii bucătării. Mai mult, dacă spațiul îți permite, proiectează dulapuri chiar și deasupra frigiderului sau a hotei (sursa tettu.ro)