In luna noiembrie, piata imobiliara se mentine stabila

La nivel național, în luna noiembrie au fost vândute 60.183 de imobile, mai puține comparativ cu luna octombrie când la nivelul întregii țări s-au înregistrat 83.675 de tranzacții.

În Arad, luna noiembrie a anului în curs a înregistrat mai puține vânzări de proprietăți față de luna precedentă, însă aproximativ același număr de tranzacții au fost realizate în luna noiembrie a anului trecut.

Vorbim de un număr de 937 de imobile, dintre care cele mai multe vânzări au fost în segmentul terenurilor intravilane cu construcții sau, mai simplu spus, al caselor.

Se pare că și luna aceasta arădenii au optat tot pentru alegerea unei case în detrimentul apartamentelor, la fel ca în lunile precedente.

Conform statisticilor ANCPI, numărul tranzacțiilor cu case în luna noiembrie, în județul Arad, a fost din nou aproape dublu față de numărul apartamentelor vândute. Vorbim de 313 case și 182 de apartamente.

Tranzacțiile cu terenuri agricole extravilane au scăzut foarte mult față de luna trecută, fiind înregistrate numai 206 vânzări în noiembrie, pe când luna octombrie a stabilit un număr record de 1.202.

Vânzările de terenuri intravilane fără construcții au rămas relativ aceleași; dacă luna trecută se înregistrau un număr de 269, luna aceasta s-a vândut un număr de 226.

Pentru compania noastră, luna noiembrie a fost o lună relativ bună. Chiar dacă arădenii au preferat casele și luna aceasta, la Golden Real Estate, spre deosebire de luna trecută, au fost realizate mai multe tranzacții cu apartamente.

La nivel național, cele mai multe vânzări s-au înregistrat tot în București, numărul total de imobile vândute în luna noiembrie fiind de 12.132, bucureștenii optând mai mult pentru apartamente. Pe locul al doilea rămâne județul Ilfov cu 5.498 de tranzacții, urmat de Cluj cu 3.456, un număr aproximativ egal de vânzări fiind înregistrat aici atât pentru case, cât și pentru apartamente. Brașovul se poziționează pe locul al patrulea cu 3.279, brașovenii alegând și ei tot case în detrimentul apartamentelor, însă nu cu mare diferență, iar Iașiul își menține poziția a cincea în clasament cu 3.232 de imobile tranzacționate.