Octombrie, luna cu cele mai multe tranzactii imobiliare din ultimii 4 ani

Luna octombrie s-a dovedit a fi cea mai bună lună pentru piața imobiliară. Comparativ cu luna precedentă, septembrie, se poate observa o creștere de două ori și jumătate a numărului de imobile vândute în județul Arad – terenuri, case și apartamente, iar comparativ cu luna octombrie a anului trecut, o creștere aproape dublă, fapt ce demonstrează că piața imobiliară arădeană se află în continuă ascensiune. Conform statisticilor ANCPI, în județul Arad s-au vândut, în octombrie, nu mai puțin de 2.185 de imobile, cel mai mare număr de tranzacții realizate într-o lună.

Cu toate că efectele negative ale pandemiei s-au făcut resimțite și în domeniul imobiliar, rezultatul vânzărilor din luna octombrie aduce siguranța că industria real estate și-a revenit și chiar se află la cote maxime, județul Arad nemaiavând atâtea vânzări înregistrate de foarte mulți ani.

Dintre toate imobilele, terenurile rămân în continuare cele mai vândute. Și în luna octombrie, din cele 2.185 de imobile vândute în total, mai mult de jumătate au fost terenuri, mai exact 1.487. Dintre acestea, 1.218 au fost extravilane și 269 intravilane, fără construcții.

Neschimbate au rămas și preferințele arădenilor pentru case, în defavoarea apartamentelor. Numărul tranzacțiilor de case în luna octombrie, în județul Arad, a fost aproape dublu – 429 față de numărul apartamentelor vândute - 269.

„Și compania noastră s-a bucurat în luna octombrie de cele mai multe vânzări înregistrate anul acesta. Se simte mai multă dorință de a investi în imobile sau de o schimbare a locuinței în rândul arădenilor. În ceea ce privește numărul tranzacțiilor în funcție de categoria imobilelor, Golden Real Estate a înregistrat o pondere mai mare în vânzarea de case.” a relatat Daniela Drănău, consultant imobiliar Golden Real Estate.

Creșterea numărului de imobile vândute s-a făcut simțită și la nivel național, în total fiind tranzacționate un număr de 83.675, Bucureștiul rămâne fruntaș cu 13.623 – o creștere mare față de luna precedentă, urmat fiind de județul Ilfov cu 6.281, apoi Timiș - 4.805, Cluj – 4.392 și Iași, cu 4.138.