Terenurile, cele mai vândute imobile în luna mai în Arad

În ciuda situației dificile din ultima perioadă, Aradul nu doar a revenit la viață după luna aprilie în care piața imobiliară a luat o pauză, ba chiar statisticile ANCPI arată că în luna mai s-au tranzacționat 530 imobile. Dintre acestea, mai mult de jumătate au fost terenuri.

Mai exact, în județul Arad s-au vândut 264 terenuri extravilane, 261 agricole și 3 terenuri neagricole, 113 case, 95 terenuri intravilane și 58 de apartamente.

“Față de anul trecut, numărul de tranzacții este redus, practic s-au încheiat cu 50% mai puține vânzări, dar ne așteptam la acest lucru din cauza stării de urgență. Pentru perioada următoare estimăm că numărul de tranzacții va reveni la normal. Trebuie să menționăm că prețurile nu au scăzut până la acest moment”,  Ionel Rășinar, director executiv Golden Real Estate.

La nivel național, pe primul loc ca număr de tranzacții imobiliare în luna mai, se află capitala, București, cu 5.266 imobile vândute. Pe locul doi se află județul Ilfov cu 3.838 imobile tranzacționate, urmat de Cluj, cu 2.022 imobile, Constanța, cu 1.952 imobile și Brașovul, cu 1.543 imobile vândute.