Tinerii arădeni cu performante scolare au fost din nou premiati la Golden

Investiția în educație e poarta spre un viitor mai bun.

La Golden Real Estate am făcut o tradiție din a premia elevii arădeni cu media maximă la examenul de Bacalaureat, iar anul acesta am extins aria de premiere și am premiat doi tineri de la centrul DGASPC Arad, pentru performanța în educație. 
Ne dorim o societate dezvoltată, tineri încrezători, cu principii solide, gata să schimbe spre bine mersul lucrurilor în țara noastră, iar elevii care își dau toată silința pentru a ajunge la rezultate remarcabile pot și, sperăm noi, vor fi tot aceia care își vor da silința să aducă plusvaloare societății și să ajute la normalitatea și firescul lumii.

E o bucurie și totodată o mândrie pentru noi să organizăm aceste evenimente prin care ajungem să îi cunoaștem mai bine pe arădenii de viitor, așa cum ne place să le spunem. Sunt filele de poveste narate de chiar personajele principale ale poveștilor de succes ale acestor tineri simpli, cu visuri mărețe care ne motivează să îi susținem.  

Ioana Paul și Denisa Ștefea sunt cele două eleve din județul Arad care prin efortul depus au ajuns la media maximă la examenul maturității. Cu povești de viață ca ale oricărui alt tânăr de vârsta lor, cele două tinere au înțeles că numai prin efort și muncă dedicată, se ajunge la performanță. Ioana, spre exemplu, nu a plecat cu gândul să ia media #10laBAC, însă de mică și-a dorit să dea tot ce e mai bun în ceea ce face, iar această dedicare, a adus-o în acest caz la performanța mediei maxime. Denisa însă s-a pregătit încă din clasa a IX-a, iar în cei patru ani de liceu a învățat constant pentru examen, iar

               „10le de la BAC se datorează efortului depus pe parcursul acestor ani”, spune ea. Nu m-am pregătit chiar zilnic, însă m-am pregătit săptămânal, mi-am făcut un plan de învățare și am        aplicat diferite tehnici și strategii de învățare la fiecare materie care mi-au adus succesul. De exemplu, la limba română, este important să nu învățăm pe de rost comentariile, ci să citim integral operele și mai apoi să ne facem câteva scheme pe care să le dezvoltăm logic în momentul când suntem la examen.”

Programul Ioanei nu a fost mereu la fel, însă s-a învățat constant. Când i-am cerut un sfat pentru tinerii care urmează să se pregătească pentru examenul maturității, colegii lor mai mici, Ioana a insistat să se citească operele la limba și literatura română, fiind singura materie comună la acest examen. 

Pe colegii care urmează să susțină examenul la anul, Denisa îi încurajează să meargă încrezători, detașați, lipsiți de emoții, exact așa cum s-a dus și ea și a cucerit 10-le.

Ca să le cunoașteți puțin mai bine, le-am rugat să se descrie scurt. Denisa este o perfecționistă convinsă, de unde și dorința de a lua mereu nota 10; este o persoană sociabilă, ambițioasă, pasionată de călătorii, sport și lectură. Le fel, Ioana, este o fire sociabilă, activă, pasionată și ea de sport și lectură.  
Ambele tinere și-au scris exact așa cum au vrut propria poveste, una de succes de care suntem cu toții mândri. 

Cei doi tineri de la centrul DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului) Arad, Georgiana Ugrin și Ovidiu Mureșan, au fost premiați într-un cadru festiv, organizat de compania noastră, pentru rezultatele deosebite la învățătură. Alături de cei doi tineri la această festivitate, susținându-i, au participat, Erika Stark, director general DGASPC Arad, Diana Vogel, purtător de cuvânt, Daniel Harcaian, șef centru DGASPC Sântana și Cornelia Avram, șef centru DGASPC Lipova. 

Georgiana a promovat examenul de bacalaureat și a intrat la facultatea la care și-a dorit și anume Finanțe și Bănci, iar Ovidiu este proaspăt absolvent al Facultății de Științe Exacte și viitor masterand, ambii la Universitatea „Aurel Vlaicu”. 

Ceea ce este absolut remarcabil este că acești tineri au crescut în sistemul public de protecție de la vârsta de 10, respectiv 7 ani, iar cu ajutorul personalului din centre, dar mai ales cu ambiție și motivație exemplară, Georgiana și Ovidiu au reușit să înțeleagă importanța educației vorbindu-ne cu recunoștință despre parcursul lor.

Tuturor le mulțumim pentru lecțiile de viață împărtășite și suntem siguri că veți deveni lideri remarcabili în ceea ce veți face! Felicitări vouă și celor care v-au îndrumat de-a lungul anilor!