Unde s-a situat Aradul pe piata imobiliara in 2021

Analizând piața imobiliară, anul 2021 a însemnat aproximativ 700.000 de tranzacții de imobile încheiate în toată țara. Dintre acestea, 15.615 au fost realizate în Arad, situând astfel județul pe locul al 11-lea la nivel național, după București și marile județe ale țării Ilfov, Brașov, Cluj, Timiș, Iași, Constanța, Bihor, Prahova și Suceava.  

Cea mai bună lună la nivel național a fost decembrie, lună excelentă de asemenea și pentru județul Arad, fiind în top 3 luni cu cele mai multe vânzări.

La nivel de județ, vânzările s-au menținut lună de lună, media situându-se la aproximativ 1300 de vânzări, doar lunile ianuarie și mai au înregistrat sub 1000 de tranzacții. Cea mai bună lună, însă, a fost luna iulie, cu 1685 de imobile vândute, dintre care 896 terenuri agricole.

Dintre categoriile de proprietăți, arădenii au cumpărat cele mai multe terenuri agricole, întregul an însumând un număr de 5640 de tranzacții cu terenuri agricole. În lunile februarie, martie, aprilie, iunie și iulie, județul nostru s-a situat în top, cu cele mai multe terenuri agricole tranzacționate la nivel național.

În ceea ce privește preferințele arădenilor, aceștia au optat pentru achiziționarea de case, cumpărând astfel 4429 de terenuri intravilane cu construcții (case) și un total de 2969 apartamente.

Au fost tranzacționate, de asemenea, 2516 terenuri intravilane pentru construcția de case și 61 de terenuri extravilane neagricole.  

Un an bun pentru Arad, dar și un an excelent pentru agenția Golden Real Estate.